Gemeente Geldrop-Mierlo
Postbus 10101
5660GA
T: 14 040 of (040) 289 38 93
E: gemeente@geldrop-mierlo.nl

Jongerenraad

Denk mee met de gemeenteraad! Heb jij goede ideeën om jongeren te betrekken bij activiteiten in Geldrop-Mierlo? Vind jij het ook belangrijk dat er naar jongeren wordt geluisterd? Ben jij tussen...

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Jongerenraad

Jongerenraad

Denk mee met de gemeenteraad!

Heb jij goede ideeën om jongeren te betrekken bij activiteiten in Geldrop-Mierlo? Vind jij het ook belangrijk dat er naar jongeren wordt geluisterd? Ben jij tussen de 13 en 18 jaar? Ben jij actief, nieuwsgierig en leergierig? Wil jij ook iets te zeggen hebben over wat er in de gemeente gebeurt? Dan is de Jongerenraad van Geldrop-Mierlo iets voor jou!!

Adviesvangers

Als je meedoet, krijg je een training om Adviesvanger te worden. Dit is een superleuke manier om alle input van jouw leeftijdsgenoten te verzamelen voor de gemeenteraad. Adviesvangers zijn jongeren die een brainstorm begeleiden voor leeftijdsgenoten. 

Opleiding

De training duurt één dag en een halve dag (een middag of een avond). Je leert hoe je andere jongeren op een creatieve manier kan laten meedenken over een vraag of een probleem van de gemeente. En je oefent om voor een groep te staan.

Zelf voor de groep

Na de training kun je aan de slag om een eigen brainstormbijeenkomst te begeleiden. Jij organiseert dan zelf (met hulp) een leuke bijeenkomst waar een groep jongeren ideeën gaat bedenken en bijvoorbeeld antwoorden gaat zoeken op een vraag die je krijgt van de gemeenteraad, zoals: Hoe maken we van ons dorp een prettige plek voor jongeren om te wonen? Dit is niet alleen leuk om te doen, maar het staat ook goed op je CV. Na het volgen van de training en het leiden van een brainstormsessie, ontvang je een certificaat voor je werk als adviesvanger.

Meedenken

Het kan ook zo zijn dat je liever niet voor een groep staat, maar wél graag meedenkt. Laat het ons dan ook weten. En natuurlijk denken de jongeren in de Jongerenraad zelf na over hoe de Jongerenraad verder wordt opgezet.

Doe mee!

Wil je meer weten of wil je je aanmelden? Mail dan naar: jongerenraad@geldrop-mierlo.nl
Je kunt ook meer informatie vinden op https://kuseema.nl/adviesvangers-voor-jongeren/ of in het filmpje over adviesvangers.

Bereikbaarheid en contact

telephone 100x100 040 289 38 93
email 100x100 gemeente@geldrop-mierlo.nl

location 100x100 Locatie Raadsvergaderingen
't Plein, De Meent 2, Geldrop

letter 100x100 Postadres gemeenteraad
Postbus 10101  5660 GA Geldrop

openingstijden 100x100 Openingstijden gemeentehuis